.

.

 
credits%20go%20to%20Daniela%20Roscha3_ed
LOGO Healing Pod 2.0 with circle.png

NL / ENG

De Healing Pod: een rust ruimte voor patiënten en zorgverleners om op een laagdrempelige manier je zintuigen te laten onderdompelen in de natuur.

 

Patiënt zijn in een ziekenhuis kan een stressvolle ervaring zijn. Zelfs een bezoek aan het ziekenhuis kan een zintuiglijke overbelasting zijn en zelfs angst veroorzaken. Ook zorgverleners staan ​​vaak onder grote druk en hebben weinig tijd om uit te rusten.

Met onderzoek dat de voordelen van omgeven door de natuur aantoont, inspireert de Healing Pod een tijd van reflectie, kalmte en opmerkzaamheid.

De Healing Pod werkt met de volgende elementen:

De Healing Pod is bedoeld om patiënten en verzorgers met weinig toegang tot de buitenwereld een verbinding met de natuur te geven.

In het bos, maar niet echt. De planten in de Healing Pod geven een bos-achtig gevoel en helpen je om in een andere wereld te stappen. 

AROMATHERAPIE

In de Healing Pod ruik je de geur van pijnbomen. Er is onderzoek gedaan dat zegt dat ze helpen om stress te verminderen.

LIGHT THERAPIE

Lichttherapie simuleert daglicht en kan, zeker in de wintertijd, helpen om meer energie te hebben en minder suf te voelen.

De geluiden van het bos nemen je dieper mee in de hele zintuiglijke ervaring. Hierdoor kunt u nog verder ontspannen.

NATUURLIJKE

MATERIALEN

Er is onderzoek dat zegt dat hout waar het graan zichtbaar is, het autonome zenuwstelsel ontspant, wat resulteert in verminderde stressreacties.

GROENE

OMGEVING

GELUID

PROTOTYPEFASE
credits go to Daniela Roscha4.jpg

PROTOTYPE 1.0

Life-size

Een goedkoop, efficiënt prototype kon gebruikers al helpen de effecten van de Healing Pod te voelen.

Gemaakt in:

2017

prototypeArchitectureofCure.png

PROTOTYPE 1.1

Technical drawing

De volgende stap was het ontwerpen van een meer 'designed' product. Dit prototype had ook een doel om meer aantrekkelijk te zijn voor ziekenhuizen. 

Gemaakt in:

2018

Screen Shot 2020-04-28 at 18.42.05.png

PROTOTYPE 2.0

3D Model

Het nieuwste ontwerp combineert beide eerdere prototypes tot een slank en aantrekkelijk product.

Gemaakt in:

2020

LOGO Healing Pod 2.0 with circle.png
PROTOTYPE 2.0

Prototype 2.0 van de Healing Pod is mogelijk gemaakt door een crowdfundingscampagne van VoordeKunst. Gemeente Den Haag, Nature for Health en vijftig anderen droegen bij aan het uiteindelijke doel van 4.000 euro.

Hiermee heeft Architecture of Cure het tweede prototype kunnen bouwen en vervoeren naar de eerste locatie: Inspiratiecentrum Nature for Health in Berkel-Enschot. Door middel van slimme verbindingen kan de pod makkelijk in- en uit elkaar gehaald worden. Deze pod kan dus op verschillende plekken opgebouwd en gebruikt worden en daardoor lang meegaan! ⁠

PROTOTYPE 1.0

Prototype 1.0 van de Healing Pod was het allereerste prototype van de Healing Pod en werd gemaakt om de ervaring van de healing Pod eenvoudig maar effectief te testen. Dit prototype is gemaakt door Architecture of Cure tijdens het pre-incubatieprogramma Venture Academy van de Universiteit Leiden.

Later ging het naar verschillende locaties, zoals de Open Dag van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en het Circustheater Scheveningen tijdens de Big Improvement Day. Met dit prototype is Architecture of Cure genomineerd voor The Hague Innovators Challenge 2018.

 

"Het was een unieke ervaring voor mezelf en ook voor mijn zoon. Onze zintuigen werden op een zachte en speelse manier getriggerd. Ik kan me dit elke dag zien gebruiken!"

 
Asami Kuchi | Prototype 1.0 tester

"Het was een drukke dag toen ik in de Healing Pod zat en ik ontspande me meteen. Het voelde als een meditatieve ontsnapping. De geur was ook verrassend rustgevend en ik kon de echte voordelen van de natuur daarna nog meer waarderen. Ik heb dit nodig in mijn kantoor!"

Muriel Pineau | Prototype 1.0 tester

EVENEMENTEN

Prototype 1.0 heeft deelgenomen aan:

OPEN DAY 2018 | The Royal Academy of Arts, The Hague

BIG IMPROVEMENT DAY 2018 | Circus Theater Scheveningen

VENTURE ACADEMY FINAL 2018 | Leiden University

Prototype 2.0 heeft deelgenomen aan:

INNOVATION FOR HEALTH 2019 | World Trade Center Rotterdam

Prototype 2.0 has participated in:

HELEND LANDSCHAP DAG 2020 | Nature for Health Berkel-Enschot

IN HET NIEUWS

The Hague Innovators Challenge Nominatie

In 2018 werd de Healing Pod door Impact City genomineerd voor deze challenge.

Ben je geïnteresseerd om de HEALING POD in te huren voor uw gezondheidscentrum, kantoor of evenement?

Prototype 1.0 was made possible by
logo.png
Impact-City-The-Hague-Innovators-Challen
yQc0bw40.png
Prototype 2.0 was made possible by
logo.png
logo_website_600x356-300x177.png
voordekunst_logo_regular_yellow.png
DH-EN-Rgb-Comp.jpg